پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024

معاون بین الملل حوزه‌های علمیه از ارایه درخواست 50 کشور جهان برای اعزام استاد معارف اسلامی برای تدریس مباحث اصیل اسلامی خبر داد.

به گزارش سرویس استان‌های مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین زمانی در همایش بیداری اسلامی، ویژه حوزویان بناب، با ذکر این مطلب که بیداری اسلامی، مساله جدیدی نیست، اظهارداشت: شاید نام بیداری اسلامی جدید به نظر، برسد ولی در حقیقت تاریخچه آن به بعثت انبیای الهی باز می‌گردد.

وی افزود: گاهی در قرآن، بیداری اسلامی با عنوان احیا ذکر شده است زیرا قرآن کریم شاخصه مردن و زنده بودن انسان‌ها را در میزان رشد آنها ذکر می‌کند و انسان‌هایی که رشد کرده اند و به مقامات عالیه رسیده اند را زنده و حی ذکر می‌کند.

معاون بین الملل حوزه‌های علمیه سراسر کشور، با ذکر این مطلب که قرآن کریم، برخی از افرادی که سرشان از بدنشان جدا شده است را در عداد زندگان می‌خوانند، اظهارداشت: بر اساس تعریف قرآن، امام حسین(ع) و امام خمینی(ره) به علت این که در تاریخ نقش آفرینی داشتند و عقل‌های دفن شده در جامعه اسلامی را زنده کردند، زنده هستند و بر دل‌ها حکومت می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین زمانی با ذکر این مطلب که امام راحل برای قیام انقلابی و اسلامی خویش دو هدف عالیه داشت، اظهارداشت: استقرار حکومت اسلامی و بر اندازی طاغوت و همچنین انتشار معارف اسلامی در دنیای بشریت. از جمله اهداف عالیه ای بود که توسط امام راحل دنبال می‌شد؛ امام(ره) اقیانوس امت‌های اسلامی را به قیام علیه جهل و استبداد و استکبار فراخواندند؛ در این سی سال نیز در کشورهای مختلف بذرهایی پاشیدیم که الحمدالله این بذرها در حال جوانه زدن و رویش و ثمر دهی هستند.

* تمجید عالی ترین مقام دینی مصر از امام خمینی(ره)

معاون بین الملل حوزه‌های علمیه با بیان خاطرات تبلیغی از کشورهای بوسنی و هرزگوین، لبنان، ‌مصر، روسیه و... گفت: در چند سالی که در قاهره زندگی کردم با علمای بزرگ مصری از جمله شیخ طنطاوی (شیخ الازهر) که رییس بزرگترین دانشگاه دنیا با نیم میلیون دانشجو است دیدار کردم که در این دیدار در خصوص امام خمینی(ره) گفت: امام راحل در قلب من و قلب کل ملت مصر جا دارد و این مساله نشان می‌دهد که عالی ترین مقام دینی مصر نیز به بزرگی و اهمیت جایگاه انقلاب اسلامی و رهبر این انقلاب واقف است و به همین دلیل وظیفه ما به عنوان سربازان امام زمان(عج) و نظام اسلامی سنگین تر خواهد شد؛ همین امروز از پنجاه کشور برای اعزام استاد اسلام‌شناس نامه‌هایی دریافت کرده ایم که امیدواریم بتوانیم پاسخ‌های مطلوبی به آنها بدهیم و با اعزام استادان و کارشناسان مجرب حوزوی به نیازهای آنان پاسخ دهیم.

وی افزود: دور اول بیداری اسلامی در افغانستان و عراق به وجود آمد و در دور دوم چند کشوری که شاهد آن هستیم وارد فاز بیداری اسلامی شدند و حال آنکه دور سوم و چهارم این بیداری چه خواهد بود، باید به انتظار نشست و به وظایف خود در این زمینه عمل کرد؛ بدون شک وقوع این امر حتمی است زیرا خداوند اراده فرموده است تا مومنین زمام دار زمین شوند.

* وظیفه حوزویان در این برهه از زمان

معاون بین الملل حوزه‌های علمیه در ادامه با طرح این سوال که وظیفه حوزویان در این برهه از زمان، چیست؟ اظهارداشت: تقویت علمی دروس حوزوی به حدی که طلاب بتوانند با کسب مهارت‌های مختلف علمی، ذهنی، تبلیغی و... به تبلیغ، پژوهش و تدریس بپردازد از جمله وظایف اصلی است که باید در حوزه‌ها دنبال شود؛ از سوی دیگر جامعیت علمی دروس حوزوی ضروری به نظر می‌رسد زیرا تنها مطالعه دروس متداول حوزوی نمی تواند یک طلبه را در مواجهه با نیازهای روز مسلح کند؛ در این زمینه طلاب باید مطالعات تاریخی، اخلاقی، فلسفی، روانشناسی، اقتصادی، فرهنگی، علمی و پژوهشی، مطالعات بین ادیانی و مذهب شناسی و... داشته باشند.

وی آشنایی طلاب با زبان‌های خارجی به خصوص تسلط به مکالمه عربی و انگلیسی را از جمله نیازهای ضروری طلاب امروز ذکر کرد و گفت: بررسی تطبیقی معارف اسلامی با دیگر مذاهب، افزایش مهارت‌های تبلیغی از جمله سخنرانی، کار با اینترنت، تمرین مدیریت فرهنگی همچون بزرگانی مثل امام موسی صدر، توانایی نویسندگی و پِژوهش محوری، شجاعت و بصیرت داشتن مثل امام راحل و مقام معظم رهبری و اخلاص و تقوای الهی از دیگر شاخصه‌هایی است که طلاب امروز جامعه ما باید به آنها دست یابند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha